ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

New York Post: Юноша хакер е разбил служебната поща на директора на ЦРУ

Джотн Бренън

Анонимен засега американски хакер е разказал пред щатското издание New York Post, че е успял да получи достъп до личната поща на директора на ЦРУ Джон Бренън. По неговите думи, в електронната поща са били открити изключително важни и секретни документи, в т.  ч. заявката от 47 страници на самия Бренън при кандидатстването му за работа в ЦРУ, както и личните данни на повече от десет най-висши офицери от разузнаването. Освен това, както е разказал анонимният хакер, в редица електронни писма се е докладвало и за прилагането на „сурови техники за разпит“ спрямо определени заподозрени лица.

Самият хакер се е определил пред медията като участник в командата „Crackas With Attitude“ (Кракери с характер). Освен това той е разказал още, че е ученик в американско средно училище.

Колкото до мотивите за тази дръзка операция, юношата е обяснил на новинарите, че не приема сегашната външна политика на САЩ. Според изданието, в момента ФБР полага всички усилия за да намери този хакер. По-рано американските власти започнаха мащабна операция за откриване на компютърните взломаджии, разбили информационната система на Dow Jones.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кога очаквате сериозно да бъде намалена административната тежест в България?

Подкаст