ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Дейвид Камерън взе за съветник основателя на Alibaba

алибаба

Основателят на Alibaba Джак Ма е назначен за съветник на британският министър-председател Дейвид Камерън, съобщават медиите на острова. По думи на говорителят на Камерън, че Джак Ма ще се присъедини към групата на бизнес съветниците на премиера. По-конкретно Ма ще помага със съвети как малкият и среден бизнес в страната да увеличи износа си. В частност това ще се отнася за китайския пазар при това чрез платформи като Alibaba. Важно е да се отбележи, че назначението става факт само 4 дни преди посещението на китайския президент Си Дзипин в Обединеното кралство.

Близките отношения с Китай са ключови за подсигуряване на икономическо растеж за Великобритания в следващите няколко десетилетия. В това са убедени премиерът Камерън и финансовият министър Джордж Осбърн по информация от The Telegraph.

Джак Ма е вторият най-заможен човек в Китай, като богатството му е на стойност от 23 млрд. долара. Преди малко повече от година Alibaba направи своето първично публично предлагане на фондовата борса в Ню Йорк. Тогава компанията набра рекордните 21.8 млрд. долара или най-голямото публично предлагане в историята на САЩ.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст