ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Потвърдиха ареста на разследван за притежание на амфетамини и наркоразпространение

Софийски затвор

Танер Тахир от Добрич, привлечен като обвиняем за притежание на амфетафини, предназначени за разпространение ще остане в ареста. Днес Варненският апелативен съд потвърди определение на Окръжен съд Добрич за първоначалното му задържане под стража. Пресслужбата на съда припомня, че Танер влезе в ареста миналата седмица, след като беше привлечен като обвиняем по досъдебно производство на Първо РУ МВР в Добрич.

От дома на 30 годишния мъж е иззели кафяво прахообразно вещество, за което той сам обяснил на полицаите, че е амфетамини. Органите на реда открили електронни везни, повече от 2000 лева и мобилни телефони. Свидетели, сред които и жената, с която живее в дома на родителите си разказали, че от дълго време и редовно се снабдявали с дрога от Тахир. Преценката на тези доказателства обосновават предположението, че обвиняемият е автор на престъплението, за което се разследва. Нещо повече. Младият мъж вече е осъждан 2 пъти и то за притежание на наркотици.

„В условията на изпитателния срок на втората му условна присъда той отново е възстановил престъпните си навици”, отбеляза съдът в днешното определение. Това обстоятелство води и втората съдебна инстанция до извода, че ако е на свобода Танер може да извърши друго престъпление или да се укрие от наказателно преследване. Определението на Апелативния съд във Варна, с което се потвърждава първоначалния арест на Танер Тахир, привлечен като обвиняем за притежание на амфетафини, предназначени за разпространение не подлежи на обжалване.  

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст