ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Румен Петков: МВР трябва да издава документите за самоличност

румен петков

„Без да е приключило следствието не бива да се правят коментари относно инцидента, при който граничен полицай простреля мигрант. Това е голяма грешка“. Становището изрази в ефира на Би Ти Ви зам.-председателят на ПП АБВ Румен Петков, съобщиха от пресцентъра на ПП АБВ. Пектков бе категоричен, че всякакви интерпретации по темата насаждат ненужно напрежение и настроения в обществото.

„Трябва да сме наясно, че без да е приключило следствието, вече се появяват едва ли не обвинения към граничаря. Аз мисля, че това е груба грешка. Не бива да забравяме също, че имаме и 50 души влезли незаконно в страната. Не знаем с какви цели . Не знаем с какви намерения. Знаем, че са само мъже и че са мъже в разцвета на силите си в добра спортна форма. Дори и да са 50 на 50 , ако има форма на съпротива, има си съответният ред, съответните разпоредби при които се произвежда предварителен, предупредителен във въздуха изстрел. В случая едната страна твърди, че са множество от изстрели. Е добре, сега ние като сме внушили на обществото, че са множество от изстрели, утре следствието като излезе и като каже, че има само един проектил или само една гилза – какво правим? Предварително обричаме на коментари, част от които недобронамерени, резултатите от работата на следствието“, посочи той.

В страни от темата Петков бе помолен за коментар и относно идеята за разделение на службите в МВР. „Какво означава една публично-правна услуга, каквато е издаването на документите за самоличност, да се извади от МВР и да се сложи във фирма? Правенето на паспорти не е търговска дейност. Тук казваме това, че ако се извадят в самостоятелна фирма, може би и в рамките на МВР, нещата ще се канализират и това ще печели. Ако ние считаме, че като държава трябва да печелим от издаването на паспорти и лични карти на нашите сънародници , аз мисля това за груба грешка“, заяви той.

Според Румен Петков подобни структурни промени в институциите не бива да бъдат извършвани без необходимата експертиза и предварително обсъждане и диалог, както с професионалната общност, така и с неправителствения сектор.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст