Лукарски иска реформаторите да издигнат президент, но без ГЕРБ

СДС - пресконференция Божидар Лукарски

СДС настоява Реформаторският блок да издигне собствена кандидатура за президент. Формацията ще предложи номинацията да бъде направена след вътрешни избори между партиите в коалицията, стана ясно след заседанието на Националния съвет на партията. 

Наред със своето предложение СДС се похвали и с чудесни изборни резултати. Идеята на партията, чийто лидер е икономическият министър Божидар Лукарски, изненада със своето предложение за президентска номинация. 

В края на миналия месец съпредседателят на парламентарната група на Реформаторския блок и лидер на ДСБ Радан Кънев лансира идеята за организиране на предварителни избори, организирани от десните формации, включително и ГЕРБ, на които да се избере номинация за държавен глава. 

Лукарски уточни, че в блока още не са се водили разговори за конкретни кандидати. Той призова в рамките на блока да се определят конкретни механизми за вътрешните избори. 

"Не виждам основание за промяна на управленската формула", каза лидерът на СДС в отговор на твърдението на председателя на ДПС Лютви Местан, че реформаторите не са се представили добре на местните избори и резултатът им е хиперболизиран. Според Лукарски двете управляващи формация ГЕРБ и Реформаторският блок, са се представили добре и препоръча да се повтори формулата на държавно управление и в общинските съвети. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

На 9 юни ЦИК отчете рекордно ниска избирателна активност. На какво се дължи това, според вас?

Подкаст