Районна прокуратура-Пловдив внесе обвинителен акт срещу счетоводителка за присвояване

Съд Пловдив

Районна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт срещу Е. В. , на 58 г. от гр. Пловдив, за присвояване в големи размери при условията на продължавано престъпление – престъпление по чл. 206 ал. 3 във връзка с ал. 1 във връзка с чл. 26 ал. 1 от Наказателния кодекс.

Обв. Е. В. е предадена на съд за това, че през периода от 8 февруари 2010 г. до 26 януари 2015 г. в гр. Пловдив, при условията на продължавано престъпление, противозаконно е присвоила чужди движими вещи в големи размери – пари на обща стойност 25 756 лева, собственост на шест фирми.

Разследването е установило, че обвиняемата била натоварена от представители на шестте фирми да извършва дейност във връзка със счетоводното им обслужване,  разпореждания по банкови сметки, да организира подаването на съответните декларации, както и плащането на здравни и осигурителни вноски и да кореспондира с приходната и осигурителната администрация. Установено е, че парите, които й били предоставяни за тези цели, ги е присвоила.

Разпитана в хода на досъдебното производство обвиняемата се е признала за виновна. Фактическите изводи се подкрепят от свидетелски показания, извлечения от банкови сметки, експертизи и др.

Предстои Районен съд-Пловдив да насрочи заседание по делото.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Как смятате, промените по бул. "Витоша" и бул."Патриарх Евтимий" ще подобрят ли организацията на движението в центъра на София?

Подкаст