ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Шофьорите протестираха срещу цените на винетките

протест винетки

Национален протест срещу поскъпването на цените на винетките се проведе в редица градове. Шествия и мирни демонстрации имаше в някои от големите градове у нас.

В София повече от 200 автомобила се събраха на площад "Народно събрание". Те носеха български знамена и плакати с надписи като "Аз няма да плащам скъпи винетки”. Автошествието тръгна към "Орлов мост“. Протестиращите за кратко блокираха кръстовището в района на моста, след което поеха по бул. „Цариградско шосе“.  Колите се движеха бавно в две колони, а шофьорите натискаха клаксоните. Булевардът бе затворен за движение за леките автомобили, които не участват в шествието, но автобусите на градския транспорт се движеха по него. 

"Смятам, че за нашия икономически стандарт винетките са доста скъпи. Цената не отговаря на пътищата, по които караме ежедневно”, каза един от участниците в протеста Николай Зяпков. Според него новите цени на винетките, които досега бяха 67 лева, но от догодина ще струват 97 лева, ще доведат до поскъпване на редица стоки и услуги. "Повишава се цената, която всеки автомобил и всеки превозвач трябва да плати. Не вярвам някоя фирма да иска да обеднее или да си намали печалбата – нормално е да се вдигне себестойността на продукта, който продава или съответно произвежда”, посочи той. 

Стотици автомобили се включиха в протеста срещу високите цени на винетките и в Бургас, предават местните медии. Колите бяха облепени с лозунги като "Аз няма да плащам скъпи винетки”, "STOP на поскъпването на винетките”, "97 лева за винетка? НЕ!” и подобни. 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Ще потърсите ли правата си, ако Ви измамят като потребител?

Подкаст