ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

София няма да увеличава данъците

Изпълнителят на проекта за парк „Възраждане“ в столицата увери

Няма да има промени в данъците на софиянци. Така кметът Йорданка Фандъкова коментира апела на премиера Бойко Борисов за увеличение на местните данъци.

„През последните години работихме много и резултатът е по увеличаване на приходите, по-голяма събираемост. За тази година към този момент имаме с около 30 млн. лв. повече събрани приходи в сравнение с миналата година. В проектобюджета за 2016 г. не предвиждаме увеличение на местните данъци и основните такси", каза Фандъкова.

"На този етап цената на билета в София остава 1 лев, но трябва спешно да се довърши тикет системата, за да позволи по-гъвкава политика по отношение на превозните документи за градския транспорт. Трябва да стимулираме хората да пътуват с карти и превозни документи, защото тогава цената на билета няма да се коментира – с карти пътуват редовните пътници", добави тя.

След като през пролетта на миналата година по улиците на София пробно започна да се движи екотролей по линията на тролей 11, от Московска 33 планират да увеличат броя на екологичните превозни средства. Възложила съм вече да подготвят и нови процедури, включително програма за електробуси. Обикновено това трае около 2 години, така че след това да започнат доставки. Стига да бъде изгодно и възможно за София, мисля, че това е безспорното бъдеще, защото ние акцентираме на електротранспорта, на трамваи, тролеи", посочи  Фандъкова.

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст