ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Лавров: Турция ме моли за среща

лавров

Руският външен министър Сергей Лавров е готов да се срещне с турския си колега Мевлют Чавушоглу в кулоарите на заседанието на Съвета на министрите на външните работи на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ), което ще се състои в Белград на 3 и 4 декември.

Това съобщи самият Лавров на пресконференция днес след разговори в Никозия с кипърския си колега, предаде ТАСС.

"Аз разговарях на следващия ден след това нарушение на международното право (атаката на руския самолет Су-24) с министъра на външните работи на Турция Чавушоглу и не чух от него нищо ново в сравнение с това, което турското ръководство публично заяви, оправдавайки своето неприемливо престъпно действие. Сега турската страна настоятелно моли за организиране на лична среща с министъра на външните работи на Турция в кулоарите на заседанието на Съвета на министрите от ОССЕ в Белград", каза Лавров. "Ние няма да откажем този контакт и ще чуем какво ще ни каже господин Чавушоглу – посочи Лавров. – Може да се появи нещо ново в сравнение с това, което бе казано публично."

Турция сама трябва да разбере какво трябва да направи след инцидента със сваления руски бомбардировач, каза още руският първи дипломат и отбеляза, че отношенията между Москва и Анкара не може да продължат да се развиват както обикновено.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст