ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Общините получават още седмица за заеми по програмата за селските райони

калкулатор евро пари

Правителството удължи с по една седмица крайните срокове – до 18 декември и до 23 декември на текущата година, в които се предоставят безлихвени заеми на общините и се превеждат одобрените суми от централния бюджет за финансиране на разходи за окончателни плащания по одобрени проекти по Програмата за развитие на селските райони за периода 2007- 2013 година.

Решението дава възможност на общините да се възползват от средствата по безлихвен заем за погасяване на задълженията си по проектите, финансирани от програмата.

Разплащателната агенция ще работи извънредно и с удължено работно време, за да може да се обработят всички постъпили заявки за плащане в последната година от програмния период.

С актуализацията на бюджета за тази година се отпускат допълнително близо 111 млн. лв. за покриване на разходите за ДДС по общинските проекти на програмата за селското развитие.

Отделно Държавен фонд "Земеделие" получава допълнително 370 млн. лв. за да може да разплати всички изпълнявани проекти по селската програма.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Ще потърсите ли правата си, ако Ви измамят като потребител?

Подкаст