Писанчев: “Червеи” е изкуствено дело, започнало с голяма лъжа

Владимир Писанчев

"Червеи" е изкуствено създадено дело, започнало с голямата лъжа, че сме подслушвали протестиращи и че сме извлекли информация. Това е абсурдно!", каза ексшефът на ДАНС Владимир Писанчев по време на разпита му. "Това мегадело е поръчка, война и борба, но не знам кой стои зад това. Дано е използвана като техническа служба по време на проверките, за което на мен не ми докладват как продължава нататък и какви са резултатите от проверката", посочи той.

По отношение на скандалните записи на Янева и Ченалова, Писанчев заяви, че не знае как са направени и не ги е слушал, но целта според него е, да се клати държавата и затова го раздухват този балон. "Не мисля, че го прави партия. Смятам, че институциите трябва да са стабилни", заяви той.

По думите му записите не са случайни и това, че вчера излезе поредната доза от тях, е свързано с именно с делото му. "Тези, които правят подобни интриги и създават балони в държавата, тези, които хвърлят кал и си играят с кал – ще се опръскат с нея", коментира още той.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

На 9 юни ЦИК отчете рекордно ниска избирателна активност. На какво се дължи това, според вас?

Подкаст