ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Районна прокуратура-Пловдив обвини едного за разбиване на кафеавтомати

Прокурор

Районна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт срещу Красимир Огнянов, на 20 г. от гр. Кричим, за кражба на вещи без постоянен надзор – престъпление по чл. 195 ал. 1 точка 2 и точка 3  във връзка с чл. 194 ал. 1 във връзка с чл. 26 ал. 1 от Наказателния кодекс.

Обвиняемият Красимир Огнянов е предаден на съд за това, че в периода от 18 юни 2014 г. до 20 юни 2014 г. в гр. Кричим, обл. Пловдив и в гр. Стамболийски, обл. Пловдив, при условията на продължавано престъпление, чрез разрушаване на прегради, здраво направени за защита на имот и чрез използване на техническо средство – метален лост, е отнел чужди движими вещи – два монетника и пари от два кафеавтомата на обща стойност 921 лева без съгласието на собствениците им с намерението противозаконно да ги присвои.

На 18 юни 2014 г. Огнянов имал нужда от пари. Решил да се сдобие с финансови средства като разбие кафеавтомат пред магазин в гр. Кричим. Тъй като пред магазина имало камера, той се покатерил на близкото смокиново дърво и я завъртял. После слязъл, разбил монетника, взел намиращите се в него стотинки на обща стойност 50 лева, с които си купил хероин и други вещи.

На 19 юни 2014 г. Красимир Огнянов решил пак да разбие кафеавтомат, за да се снабди с пари. Искал да отиде до гр. Стамболийски, като за целта направил опит да отнеме лек автомобил, но не успял да го запали и го изоставил. Тръгнал пеша. Стигнал в гр. Стамболийски в ранните часове на 20 юни 2014 г. Там пред заведение разбил кафеавтомат с метален лост. От монетника взел 310 лева на стотинки, които увил в тениска и се прибрал в гр. Кричим. Пред полицаите Огнянов признал за двата разбити кафеавтомата, като сам е предал първия монетник, а на втория посочил местонахождението.

Фактическата обстановка се установява от свидетелски показания, огледи, експертиза и др. Предстои Районен съд-Пловдив да насрочи първо заседание по делото.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст