ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Валери Симеонов обвини АБВ в популизъм

Валери Симеонов

Съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов обвини АБВ, че предложенията за корекции в националния бюджет са популистки. „За мен техните предложения, които не бяха приети, бяха популистки, защото така, както всеки предлага и иска от бюджета, нека да бъде така добър да предложи как да се увеличи приходната част", заяви той.

„Всички са много добри при разпределянето, особено БСП и производните на столетницата, като АБВ. По принцип тези псевдо леви партии обичат да разпределят готови пари. Нека първо дадат предложения как да се увеличи бюджетът и тогава да имат претенции към разпределението. Аз бих им препоръчал да подкрепят нашето предложение за намаляване на партийната субсидия наполовина. Това ще осигури минимум 16 милиона, останалите 4 милиона ще ги подкрепим. Но няма да го направят, нали" , допълни той.

"Винаги, почти винаги, АБВ са в синхрон с ДПС и почти винаги АБВ са против предложения на Патриотичния фронт, независимо от какво естество са. Гласуванията го показаха още преди няколко месеца", каза Симеонов. Той отбеляза, че няма начин ПФ да участват в съвместно управление с участието на ДПС, ако партията на Местан влезе във властта на мястото на тъмночервените. 

Симеонов подкрепи правосъдният министър Христо Иванов, чиято оставка АБВ поискаха, като отбеляза, че няма как този, който е направил предложения за промени в конституцията, да им пречи.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст