ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Нов скандал в Петрич – разследват кой е подписал сигнал за обръч от фирми

Съд Петрич

Полиция и прокуратура в Петрич започнаха разследване на Отворено писмо от сдружението на кметовете в общината "Аскер", заради жалба от засегнато в писмото лице, пише Струма.ком.

В скандалното Отворено писмо, разпространено преди изборите за местна власт се твърди, че част от съветниците в минипарламента на Петрич и местен депутат са злоупотребявали с европари и общински земи, мери и пасища.

Вчера, в сряда, всички 35 подписани лица са били викани на разпит в полицията и прокуратурата, където е станало ясно, че голяма част от тях не знаят за подобно писмо, не са се подписали под него и хвърлиха съмнения, че някой е фалшифицирал подписите им. Председател на сдружението на кметовете е Велик Филчев, направени са опити да се прехвърли отговорността върху него.

Разследването започва едва сега, ще се направи експертиза на подписите във въпросното писмо и започва търсене на фалшификатора.

Преди месеци сдружението разпространи остро отворено писмо, адресирано до министър председателя Бойко Борисов, председателят на парламента Ц. Цачева, главния прокурор Сотир Цацаров, в което посочваха обръчи от фирми около местния депутат, които злоупотребявали с еврофондове и средства.

Проверката е в начален етап. Ако се окаже, че в писмото се съдържат неистински подписи, фалшификаторът ще бъде подведен под отговорност по наказателния кодекс. Обект на разследването са и изложените в писмото факти.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст