Осъдиха условно бизнесмен за непреведена застраховка и злоупотреба с доверие

Всякакъв съд

Осъдиха мъж за непреведена застраховка, след обвинение на Районна прокуратура-Тетевен. След внесен обвинителен акт от Районна прокуратура-Тетевен управител на фирма, непревел застрахователно обезщетение и злоупотребил с доверие, е осъден на една година условно и глоба в 200 лв. – престъпление по чл. 217, ал. 4, вр. с ал. 2, вр. с ал.1, вр. с чл. 26, ал. 1 от НК.

Съдът е признал Пенко П. от Ловеч, за виновен за това, че в периода от 6 декември 2013 г. до 11 декември 2013 г., при условията на продължавано престъпление, като управител на „Консулт Партнърс” ЕООД, София и като представител на Стамена И. и на Костадинка Н. упълномощен с пълномощно, в изпълнение на Договор за застрахователна и правна помощ, сключен на 5 декември 2013 г., съзнателно е действал против законните интереси на представляваните от него жени, като по банковите им сметки в ЦКБ АД клон – Тетевен, не е превел 25 000 лева. Парите са от  застрахователно обезщетение за неимуществени вреди, които двете жени е следвало да получат от Застрахователна компания ЛЕВ ИНС АД, София, по преписки за изплащане на застрахователно обезщетение в резултат на настъпило пътнотранспортно произшествие, при което са загинали техни близки.

От деянието са последвали значителни щети в размер на 25 000 лева.

Пенко П. Е осъден на една година лишаване от свобода и глоба в размер на 200 лева, като на  основание чл. 66 ал. 1 от НК, изпълнението на така наложеното наказание ЛОС е отложено за изпитателен срок от три  години.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

На 9 юни ЦИК отчете рекордно ниска избирателна активност. На какво се дължи това, според вас?

Подкаст