ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Путин: Турция ще съжалява

путин

Турция ще съжалява за това, че свали руския самолет. Това заяви руският президент Путин в годишното си послание към Федералното събрание.

Държавният глава на Русия в началото на речта си обяви едноминутно мълчание в памет на руските военнослужещи, загинали в Сирия.

"Турската върхушка носи пряка отговорност за гибелта на руските военни в Сирия", заяви още президентът и допълни, че "всеки, който си мисли, че руската реакция ще бъде ограничена до търговски санкции, е в дълбока грешка". Без да уточнява, руският президент посочи: "Не може някой, който е извършил толкова тежко военно престъпление, убил е наши граждани, да очаква да му се размине с ограничения, касаещи доматите му или строителните му компании".

Руският президент уточни, че Москва иска да избегне "опасна и истерична реакция. "Нашите действия ще са отговорни. Не желаем да размахваме оръжия", каза Путин.

Невъзможно е терористите да бъдат победени само от една страна, особено когато границите на света са отворени, когато сме свидетели на ново преселение на народите, когато терористите получават финансова подкрепа. Ние трябва да създадем единен фронт за борба с международния тероризъм. Всяка цивилизована страна трябва да допринесе за разгрома над терористите. Държавите не трябва да прилагат двойни стандарти към тероризма, или да използват терористични групировки за собствени цели, добави той.

Икономическата ситуация в Русия е сложна, но не е критична, обясни Путин. Той заяви, че вижда положителни тенденции. "Но не трябва да се отпускаме и успокояваме.Трябва да се подготвим, че ниските цени на суровините и външните ограничения ще продължат дълго", посочи руският президент.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст