Румяна Тренчева стана директор на SAP за Югоизточна Европа

румяна тренчева

Изпълнителният директор на SAP България Румяна Тренчева става регионален изпълнителен директор на SAP за Югоизточна Европа. В новата си роля тя ще ръководи бизнеса на SAP в десет държави от региона – България, Румъния, Сърбия, Босна и Херцеговина, Черна Гора, Косово, Албания, Македония, Хърватска и Словения.

Предшественикът ѝ на този пост Воислав Генич поема длъжността Директор „Развитие на бизнеса“ в ЦИЕ за Публичния сектор. Тренчева поема активно новата си позиция от 1 януари 2016 г.

„Румяна е част от компанията вече 3 години и за това време успя да постигне изключителен растеж на бизнеса на компанията в България. Нейният начин на мислене е програмиран за победа и за нея не съществуват извинения или пречки, които не могат да бъдат преодолени. Тя подкрепя екипния подход, който превръща предизвикателства във възможности, а възможностите в нови бизнеси“, коментира Симон Калуза, изпълнителен директор на SAP за Централна и Източна Европа.

Преди да се присъедини към семейството на SAP Румяна Тренчева е заемала ключови управленски позиции в мултинационални компании като INDRA Sistemas S.A., Hewlett Packard, Alcatel-Lucent и Ericsson Bulgaria.

"Тази нова възможност е  потвърждение за водещата роля, която българската ИТ индустрия има в региона, както и за изключителната готовност на българския бизнес да използва високите технологии, да иновира и повишава конкурентоспособонстта си", сподели Тренчева.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст