Светлозар Лазаров: Вучков направи заложник Бойко Борисов

вучков

„Веселин Вучков направи заложници и Румяна Бъчварова, и Бойко Борисов, като спря операцията по изграждането на загражденията на южната ни граница и изтегли служителите оттам”. Това заяви бившият главен секретар на МВР Светлозар Лазаров по bTV по повод атаките срещу бившото ръководство на МВР за издигането на оградата между Турция и България и начина, по който се справя с това сегашното правителство.

„Той ги направи заложници с това, че абсолютно неадекватно оголи външна граница на Европейския съюз”, подчерта Лазаров. И припомни, че когато предишното правителство е започнало да издига загражденията, са го нападали заради това, че ограничава свободното придвижване на хора. А когато малко след това Орбан е последвал примера ни, всички го похвалили. Затова Лазаров подчерта, че когато вършим нещо добро, то трябва да бъде уважавано и припомни, че по време на предишния кабинет са били издигнати 30 километра ограждения.

Ексглавния секретар на МВР заяви, че България е била първата страна, която е взела изключително успешни и изключително адекватни мерки срещу мигрантския поток, след което повечето европейски държави са я последвали, тъй като нашите мерки са били добри.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст