ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Ченалова разпитвана по всички теми в Столичното следствие

Ченалова

Уволнената съдия Румяна Ченалова дава показания по неизвестно досъдебно производство близо час и половина в Столичното следствие. На излизане Ченалова обясни, че разследващите така и не са и казали точно по кое дело я разпитват, а са й задавали разнообразни въпроси, свързани както със записите на нейни разговори с Владимира Янева, така и по други странични за този случай дела.

Това е четвъртият й разпит в рамките на по-малко от месец, сочи БНР. Наскоро тя коментира, че разследващите са засилили интереса си към нея след публикуването на записите на разговорите й с бившия председател на Софийския градски съд Владимира Янева. Поредната си призовка Ченалова получила малко преди поредното си посещение в Етичната комисия на Висшия съдебен съвет в понеделник. Тази комисия проверява етичното съответствие на съдържанието на разговорите й с бившия председател на Софийския градски съд. Има ли престъпление около направата на записите и основание в съмненията за престъпление срещу правосъдието пък изследва образуваното досъдебно производство заради аферата "Яневагейт".

Румяна Ченалова не изключи призовката й за Столичното следствие да е заради твърденията й, че бившата й приятелка Янева е искала с "пачка пари" да купи нейното мълчание. Каква е причината за срещата на Ченалова с разследващите ще стане ясно по обед. Още преди нея обаче тя не скри, че не очаква този разпит да е крачка към установяване на истината.

Уволнената съдийка Румяна Ченалова обеща и да разгласи факти, свързани с първата 4-годишна осъдителна присъда на бившия вътрешен министър Цветан Цветанов.

По повод на вчерашното разглеждане във ВКС на делото на Цветан Цветанов, по което Ченалова също е била съдия, тя коментира, че ще изнесе данни едва след като излезе окончателната присъда.

"Тогава може би ще си дадем отговор на въпроса защо сега Алексей Петров и на много други въпроси", коментира още бившата съдийка, цитирана от БТА.

Очаквайте подробности.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст