ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Просветният министър не смята да подава оставка

Парламент Тодор Танев

Въпросът с моята оставка не стои на дневен ред, заяви министърът на образованието Тодор Танев по повод оставка на правосъдния министър Христо Иванов заради бламираната съдебна реформа.

Вчера лидерът на ДСБ и съпредседател на Реформаторския блок Радан Кънев обяви, че оттегля подкрепата си от кабинета и минава в опозиция. Същото направи и депутатът от ДСБ Гроздан Караджов, който прогнозира, че около 15 народни представители от блока ще оттеглят подкрепата си за управлението. Подобна заявка направиха и депутатите Мартин Димитров и Петър Славов.

Говори се, че министрите на здравеопазването Петър Москов и на образованието Николай Ненчев също възнамеряват да подадат оставки, докато министрите на ДБГ и СДС да остават в правителството.

"Единственият, който може да поиска моята оставка е премиерът, който ме е назначил", отсече днес Тодор Танев и уточни, че засега не се водят подобни разговори.

Просветният министър обясни, че не вижда повод да се стига до оттегляне на доверието към него и изброи направеното от него до момента.

"Ако някой ми поиска оставката, трябва да има съответните мотиви кое е онова, което не съм направил. Всичко друго би било политическо", коментира той и допълни, че няма и проблеми с обществените поръчки, каквито спекулации са се появили. Танев припомни, че той самият е излъчен от гражданския съвет на Реформаторския блок.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Подкрепяте ли решението на депутатите да излязат в предизборна "ваканция", въпреки че според новата Конституция те трябваше да работят и да контролират служебния кабинет?

Подкаст