ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

По 5 000 лева глоба за двамата подпалвачи на елха в Бургас

Община Бургас

Благодарение на сигнал, подаден от будни граждани, полицията успя да залови двамата вандали, които опитаха да унищожат бургаската Коледа. Това са Денис П. от София и Яни П. от Бургас. Те са връстници на по 22 години, съобщава съобщава Радио-Бургас.

Тази сутрин около 4 – 4.30 часа Денис и Яни са направили няколко единични опита да запалят, но в буквалния смисъл на думата, голямата елха на площад "Тройката". Те се оказват неуспешни. Тогава двамата добутват контейнер за отпадъци под елхата и запалват съдържанието му. В този момент се намесва полицията. Денис е задържан на място, а Яни показва добри спринтьорски умения и е настигнат чак пред хотел "България".

В момента двамата дават обяснения за деянието си в полицията.

Община Бургас състави на нарушителите актове за установяване на административно нарушение за повреждане на нейно имущество, всеки за по 5000 лева.

В нощта на сряда срещу четвъртък е регистриран още един инцидент, този път с другата украсена елха, разположена пред сградата на Община Бургас. Захранващият кабел, заедно с токоизправителите, бе открит сутринта прерязан съвсем умишлено.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст