ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Борисов не изключва избори наесен

бойко борисов

Ако Реформаторският блок разклатят коалицията и излязат от управлението, ще зарежем стабилността и ще отидем на предсрочни парламентарни избори заедно с президентски, коментира премиерът Бойко Борисов.

"Безумие е сега през зимата да правим предсрочни, после президентски избори, каза министър-председателят. До есента ще управляваме в малцинство с Патриотичния фронт и АБВ", обясни той.

"Другият вариант е предсрочни избори веднага – февруари или март и дотогава безвремие и всичко спира. Март има парламентарни избори подреждат ни хората, но вече ГЕРБ и РБ няма да имат срещи, те няма да участват повече в общо правителство, аз с ДПС коалиция няма да направя, въпреки техните опорни точки това да говорят", каза премиерът пред Дарик радио.

Борисов съобщи, че името на новия правосъден министър ще стана ясно във вторник.

„Предложението за министри, и тук искам да обърна специално внимание, че ние за квоти не сме говорили, въпреки голямата разлика в резултатите, които имах Реформаторския блок и ГЕРБ на изборите, а търсехме възможно най-подходящи хора за определените постове", посочи Борисов. „След като си минат събранията или срещите, които имат партиите в РБ , надявам се вторник да се съберем и да определим новия министър. Разбира се, че аз като премиер имам последната дума, но в случая кандидатурата трябва да бъде от двете партии, които са в коалицията. Разбира се би било добре и Патриотичния фронт и АБВ, които ни подкрепят, също да я одобряват", каза още премиерът.

Според него думата на 2015 г. е „стабилност". „Винаги съм я повтарял, защото в такъв раздробен парламент и тежка конфронтация между политическите партии, с обща воля успяхме да постигнем тази стабилност", обясни Борисов.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кога очаквате сериозно да бъде намалена административната тежест в България?

Подкаст