ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Арести и обиски на ГКПП ”Капитан Андреево”

Арест за наркотрафик

Има арестувани митничари при специализирана акция за противодействие срещу корупцията на ГКПП "Капитан Андреево". Извършват се обиски. Затворен е входът за влизане в страната на граничния пункт. До момента са задържани 14 служители на митнически пункт "Капитан Андреево", съобщават от прокуратурата.

На 13 декември 2015 г., под ръководството на прокурори от Специализираната прокуратура, е започнала и към момента се провежда съвместна операция на ПРБ, ДАНС, ГДБОП и ОД на МВР-Хасково за противодействие на корупцията.

Участват общо над 140 служители на посочените институции. Извършват се над 100 претърсвания на домове, автомобили и служебни помещения на митнически пункт „Капитан Андреево”, както и лични обиски на митнически служители, от които 81 с предварително разрешение от Специализирания наказателен съд.

До момента са задържани 14 лица – служители на митнически пункт „Капитан Андреево”. Иззети са различни по размер парични суми. Процесуално-следствените действия продължават и в момента и се извършват на територията на ГКПП „Капитан Андреево” и в градовете Хасково, Свиленград, Любимец, Димитровград и Харманли.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст