ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Кунева не пуска властта

кунева

"Движение България на гражданите" (ДБГ) на вицепремиера по европейските въпроси и механизма за сътрудничество и проверка Меглена Кунева остава в управлението на страната. Решението е взето след заседание на Изпълнителния съвет на партията и бе оповестено на пресконференция. 

Позицията идва два дни, след като лидерът на "Демократи за силна България" Радан Кънев обяви, че той и формацията минават в опозиция. Въпреки това обаче, здравният министър Петър Москов остана в изпълнителната власт и ще продължи да е член на формацията, докато местната организация разгледа статута му. 

Според Кунева участието на Реформаторския блок в управлението на страната е гаранция за стабилност на институциите и провеждане на реформите. От ДБГ предложиха утре ръководството на блока да се събере, за да бъде постигната обща позиция на всички формации в него. 

От партията посочиха, че приетите на второ четене конституционни промени са стъпка в правилната посока. "Приехме историческия компромис в името на единството на Реформаторския блок. Настояваме съдебната реформа да бъде ускорена и задълбочена и очакваме от следващия правосъден министър да се ангажира с конкретни промени в конкретни нормативни актове, предложени в конкретни срокове", каза Кунева. По думите й новият правосъден министър, за какъвто и тя се спряга, трябва да предложи ясна йерархия на промените. "Да се ангажира с намирането на достатъчна парламентарна подкрепа. ДБГ очаква ГЕРБ да предложи кандидат за министър на правосъдието и сме готови да участваме активно в обсъждане на кандидатурата. Имаме готовност да инициираме широк дебат за следващите конституционни промени", посочи Кунева. 

Тя изтъкна, че партията й ще предложи на Реформаторския блок и ГЕРБ декларация за подкрепа на правителството, съдържаща ясни ангажименти.  

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст