ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Три години затвор за измама, обсебване и кражба

Затвор

След  внесен обвинителен акт на Районна прокуратура  Велико Търново, Асен Д. беше осъден на три години лишаване от свобода при строг режим  за измама, обсебване и кражба. – престъпление по чл. 211, по чл. 206,  по чл. 196 от НК.

Съдът призна Асен Д. за виновен  за това, че в периода 23 октомври 2013 г. до началото на февруари 2014 г. в гр. Велико Търново, при условията на продължавано престъпление и опасен рецидив, възбудил и поддържал заблуждение в двама мъже от същия град, че има намерение да заплати стойността на извършения таксиметров превоз, с което им причинил имотна вреда в общ размер на 71.45 лв., представляваща стойността на незаплатения превоз.  Той е признат за виновен и по обвиненията, че  противозаконно присвоил даденият му  за временно ползване телефонен апарат „Самсунг”  на стойност 234.00 лв. и  е отнел от владението на единия от пострадалите мъж, без неговото съгласие, с намерение противозаконно да присвои 250 лв., като двете деяния представляват опасен рецидив.

Присъдата е влязла в сила, след като е потвърдена от въззивната инстанция, приведена е в изпълнение и Асен Д. е отведен в Затвор – Ловеч.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст