Прокуратурата в Девня внесе обвинителен акт срещу четирима за кражба в големи размери

прокуратура

Районната прокуратура в Девня внесе обвинителен акт в съда срещу четири лица, извършили кражба в големи размери на кабели на „БТК” АД след предварителен сговор и с технически средства. Стойността на откраднатите подземни телефонни кабели възлиза на 41 643 лева.

На 14 срещу 15 март 2011 г. в тъмната част на денонощието в село Метличина, Варненска област, 36-годишният Горан Георгиев, 36-годишният Андрей Ангелов и 45-годишният Радослав Радев, и тримата от Девня, и 33-годишният Младен Вълчанов от село Неофит Рилски след предварителен сговор помежду си разкопали с трактор трасе, под което на дълбочина 1,2 м. под земята били положени телефонни кабели на телекомуникационната компания „БТК” АД, и откраднали медни проводници с дължина над 1000 метра. Кабелите били изтеглени от земята с колесния трактор, а след това нарязани и скрити в землището на община Ветрино.

На следващия ден, когато трима от извършителите отишли да приберат кабела, за да продадат ценния метал, били засечени от полицейски служител от Вълчи дол. По-рано през деня служителят на реда бил уведомен за кражбата на кабелите. По дирите, оставени от пренасянето на медния проводник, полицаят намира на мястото извършителите, дошли да товарят откраднатото.

За обвиняемия Горан Георгиев кражбата на проводниците на „БТК” АД е извършена в условията на опасен рецидив. Той е осъждан многократно  за престъпления против собствеността и транспорта. От направените щети за телекомуникационната компания в размер на 41 643 лева са възстановени само 17 612 лева.

Делото срещу четиримата обвиняеми е насочено за разглеждане в Районния съд в Девня през януари 2016 г.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

На 9 юни ЦИК отчете рекордно ниска избирателна активност. На какво се дължи това, според вас?

Подкаст