Съдия положи клетва и встъпи в длъжност в Административен съд София – град

Съдия Анета Юргакиева тържествено встъпи в длъжност и положи клетва днес, 16.12.2015 г. , в Административен съд София – град (АССГ). Тя беше избрана от Висшия съдебен съвет след като участва в конкурс и се представи най-добре от всички кандидати.

Председателят на АССГ съдия Радостин Радков й връчи акта за встъпване в длъжност и клетвата, която Анета Юргакиева прочете на глас, завърши с думите „Заклех се“ и подписа двата документа. Съдия Радков й поднесе тогата и й пожела на добър час. Съдия Юргакиева благодари и изрази удовлетворение, че ще работи в най-големия административен съд в България.

На церемонията присъстваха зам.председателите на съда съдия Росица Драганова и съдия Любка Стоянова, ръководители съответно на първо и второ отделение на АССГ, съдия Ралица Романова – представител на трето отделение, в което ще правораздава съдия Юргакиева и съдебният администратор Анна Зоксимова. Трето отделение гледа основно данъчни, митнически и дела по Закона за енергетиката.

В Административен съд София – град, който е най-натоварен в страната, работят 53-ма съдии титуляри и двама командировани.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст