Утре ще е е ясно дали първият полусезон на А РФГ е завършил….Важно е заради Литекс

БФС

Резултатите на Литекс от мачовете за първенство до момента ще бъдат анулирани. Това решение ще бъде официализирано утре на заседание на Спортно-техническата комисия, разбра Гонг. Именно решението свързано с резултатите на отбора се очаква да бъде и най-дискутирано, тъй като то ще повлияе сериозно върху класирането на А група. Ако предварителните очаквания се потвърдят то Лудогорец ще се окаже едноличен лидер на върха с 5 точки преднина пред Левски.

Хората от СТК ще се позоват на член 24, точка 11, алинея А, която гласи: „Когато футболен отбор напусне първенството или бъде изваден от състава на съответната група: а) преди завършване на първия полусезон – резултатите от играните от него до този момент срещи се анулират. В "А" и „Б” ФГ за завършване на първия полусезон се счита последния изигран кръг от календарната 2015 г”.

Голямата въпросителна, която разбуни духовете в социалните мрежи е свързана с тълкуванието на „край на сезона“, тъй като реално мачовете от последния кръг са изиграни и би трябвало да се приложи точка  Б – „преди или след започването на втория полусезон – резултатите от играните от него до този момент срещи се запазват, а за следващите му срещи се присъжда служебен резултат от 3:0 в полза на отборите, с които е следвало да играе по програма“.

В случая обаче СТК ще вземе решение и на база факта, че изваждането е резултат от действия случили се по време на последния кръг от първенството. Освен това до този момент мачът Левски – Литекс се води прекратен и все още не е обявен служебен резултат 3:0 за Левски, което в случая няма и да се случи.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст