СГС ще заседава по делото срещу Волен Сидеров за инцидента на летище Варна

Дело за Варна СГС Волен Сидеров Десислав Чуколов

Софийски градски съд ще заседава по делото срещу Волен Сидеров за инцидента на летище Варна. На 13 ноември т. г. след два часа и половина разпити на свидетели състав на СГС отложи делото за 17 декември.

Тогава показания пред съда дадоха Иван Димитров, Димитър Димов, Емил Радев, Калина Балабанова, Николай Александров и Алекси Христов. Защитата поиска съдът да изслуша отново всички призовани свидетели по делото и отправи доказателствено искане до съда да бъде направена разпечатка от телефонните разговори на Емил Радев. Прокуратурата от своя страна настоя, че техните показания не са предмет на обсъждане на самия обвинителен акт. Още преди заседанието Волен Сидеров заяви пред медиите, че в случай, че не бъде удовлетворено искането им за изслушване на всички призовани свидетели по делото, защитата ще си направи отвод. Той пристигна в сградата на Съдебната палата със свои съпартийци, които бяха изслушани като свидетели по делото. Сред тях бе и народната представителка Калина Балабанова, колегата й Николай Александров, както и Иван Димитров. В трите свидетелски показания депутатите настояха, че техният лидер е бил ударен от полицейски служител.

Агенция „Фокус” припомня: На 6 януари 2014 г. на полет от София до Варна Волен Сидеров и придружаващи го депутати вдигат скандал. Лидерът на ПП "Атака" обижда френския културен аташе Стефани Дюмортие, а впоследствие на летището удря полицай. Конфликтът на летището възниква на борда на самолета. По време на скандала пострада леко полицай.

Според прокуратурата скандалът е провокиран от депутата и спътниците му, докато Сидеров твърди, че е станал жертва на скалъпено обвинение.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

На 9 юни ЦИК отчете рекордно ниска избирателна активност. На какво се дължи това, според вас?

Подкаст