ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Джихадистите загубили 90% от петролните си обекти

ислямска държава петрол

Терористичната групировка "Ислямска държава" е изгубила около 90 процента от заграбената в Ирак и Сирия петролна инфраструктура, съобщи американският представител в командването на ръководената от САЩ международна коалиция полковник Стив Уорън, цитиран от ТАСС.

Агенцията от своя страна се позовава на тв канала "Ас Сумария". Според Уорън тези петролни обекти са унищожени при въздушните удари.

Уорън съобщи още, че спецчасти от въоръжените сили на САЩ са пристигнали в Ирак по молба на правителството на страната за изпълнение на секретни бойни задачи. "Те ще провеждат секретни операции след консултации с властите в Багдад", добави той.

Екстремистите от "Ислямска държава" спират мирните граждани, които искат да напуснат град Рамади преди планираното от иракската армия нападение, за да си върне града, превзет през май от екстремистите, съобщи междувременно говорител на иракското министерство на отбраната, цитиран от Ройтерс. Вчера иракски военни самолети са хвърлили над Рамади листовки и са призовали жителите му да го напуснат до 72 часа, посочвайки безопасни пътища за излизането им. По оценки на иракското разузнаване между 250 и 300 бойци на "Ислямска държава" са се окопали в центъра на Рамади, столица на провинция Анбар.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст