ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Лидерът на турските кюрди пристига в Москва

демирташ

Лидерът на прокюрдската Демократическа партия на народите Селяхатин Демирташ е очакван днес в Москва, съобщи БНР. Руското външно министерство покани турския опозиционен водач месец след свалянето на руския бомбардировач край турско-сирийската граница, което доведе до разрив в отношенията между Кремъл и правителството в Анкара.

Демирташ идва в сложен за руско-турските отношения момент. В Москва се осъзнава, че тази визита по всяка вероятност ще раздразни силно управляващите кръгове в Анкара.

Експертът от влиятелния Център за арабски и ислямски изследвания към Института по изучаване на изтока към РАН – Борис Долгов, е убеден, че действията на руското външнополитическо ведомство да бъде домакин на турския прокюрдски опозиционен парламентарен лидер е стъпка в правилна посока. Той е убеден, че Москва може да продължи диалога и с останалите турски опозиционни формации, но изключва възможността тя да има официални срещи със забранената от закона в страната Работническа партия на Кюрдистан (ПКК), информира БНР.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Ще потърсите ли правата си, ако Ви измамят като потребител?

Подкаст