ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Куче си, куче – и то мършаво!

ПарламентКлетва на правителството на ГербАхмед Доган - ДПСЛютви Местан - ДПС

“Аз не съм куче нито на партията, нито на държавата!”, казал песоглавецът на глутницата. А на кого си куче, бе г-н Местан? Все на някого си, щом те помним все с лаене – този път на турски, след като ти стовариха кривака.

"За последните 19 години съм защитавал почетния председател на ДПС д-р Ахмед Доган и в най-критични ситуации не съм позволявал да падне прашинка върху публичния му образ. Не знам с какво заслужих дори без да ми се поиска официално оставката да бъде свикано заседание, до което да нямам достъп".

И кафе с баклава можеха да поднесат. А те – като на мафиотско сборище ти размазаха многословната чутура, като в сталинска чистка посочиха врага с партиен билет. Бързо се свря в турското посолство, кажи поне ходи ли Доган в руското.  Или къде ходи Пеевски, докато отсъства от парламента, където мястото му е до твоето?

Малоумната ти "самолетна” декларация в евроатлантическа посока е само върхът на наивитета. Целият ти екзактен наратив е израз на помиярщина, а помиярите не бива да бъдат предупреждавани преди да им стовариш кривака в гърба. Ти какво чакаше от Сокола – да те предпази бащински от залитането ли? И какво значение има дали видеозаписът от Народното събрание ще покаже, че глутницата ти е ръкопляскала възторжено преди да се нахвърли по негов знак върху тебе?

Сега моделът "КОЙ” ли ще разграждаш или ще лаеш, пазейки закона на омертата? Нямаш полезен ход, трябваше да го предвидиш. Бисеров го знаеше и се покри, Ахмед Емин пък го самоубиха. Колкото повече теманета удряш доземи пред раздаващия порциите, толкова по-противен ставаш на всички.Той, почетният лидер, може и да е бил на градус при речта в сарая, но носи на пиене. Политиката е мръсна работа, спор няма. Но докато се валяш в калта, трябва да даваш вид на лебед в кристално езеро.

Виж премиерът Борисов как припомни на Давутоглу, че Анкара е пренебрегнала интересите на България, започвайки разговори с Москва за "Турски поток". И балансира със спомена за размахалия му пръст пак оттам Путин. Че и за антибългарската позиция на Турция за АЕЦ "Белене" припомни с възгласа, че "пред Местан и Доган избирам България". Наративът му прост, пък виж как усеща течението.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст