ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

НАП продава земеделска земя и къщи в Добруджа

нап

Земеделска земя, къщи с дворове, апартамент и други недвижими имоти в Добрич и близките села обяви на търг Националната агенция за приходите, съобщиха от местния офис на агенцията. Имотите са отнети от съда в полза на държавата, тъй като са придобити незаконно. Нива с площ от близо 20 дка в землището на с. Паскалево е обявена за продан с начална тръжна цена от 31 хиляди лева. На същия търг данъчните са обявили за продан и дворно място с площ 5950 кв.м. и построената в него къща в с. Александър Стамболийски. За 17 700 лева се продава дворно място и къща в с. Стефан Караджа. В търга са включени още апартамент с площ от 65.62 кв.м, гараж и други недвижими имоти в Добрич и региона. Търгът е обявен за 26 януари и може да бъде намерен на електронната страница на НАП под № 3. Оглед на имотите кандидат-купувачите могат да извършат от 18 до 22 януари.

През 2015 година инспекторите по приходите от отдел „Държавни вземания”, НАП Варна проведоха 48 тайни търга, на които са продадени движимо и недвижимо имущество, отнето в полза на държавата от съдебната власт и от Агенция „Митници”. След проведените търгове в хазната са постъпили 661 хиляди лева, като 304 хиляди са от продажба на недвижими имоти. Близо 13 хиляди лева са постъпленията от продажба на изделия от злато и сребро, посочват от офиса на НАП в Добрич.

През изминалата година НАП Варна е предоставила на музеите в Русе, Шумен и Провадия значими и безценни образци на изкуството, открити на територията на България и отнети в полза на държавата, за да бъдат съхранени за идните поколения.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст