ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

ALD Automotive купува бизнеса на MKB-Euroleasing Autopark в Унгария и България

хюндай автомобили 1

ALD Automotive, част от Societe Generale Group, подписа окончателно споразумение с MKB Bank Zrt. и Letét Kft за придобиването на 100% от акциите на унгарската компания за управление на автопаркове MKB-Euroleasing Autópark и българския и филиал MKB-Аутопарк ЕООД, съобщиха от дружеството.

Към днешна дата MKB-Euroleasing Autópark притежава 9 400 превозни средства в своя автопарк, от които 7 700 в Унгария и 1 700 в България.

ALD Automotive присъства на унгарския пазар от 10 години и управлява 6 000 автомобила за своите 500 клиенти. В България асоциираното дружество на Societe Generale Експресбанк стартира дейността си преди година и половина. Понастоящем ALD Automotive управлява 2 200 превозни средства за своите 85 клиенти в България.

„С тази сделка ALD Automotive се превръща в безспорен лидер на пазара на оперативен лизинг с включено пълно обслужване и управление на автопаркове в България“, сподели Клаудия Часар Торкар, главен изпълнителен директор на ALD Automotive България.

Сделката по придобиването доказва стремежа на ALD Automotive да продължава да развива своята търговска дейност в Югоизточна Европа. Очаква се тя да приключи в средата на 2016 г. след одобрение от местните контролни органи.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кога очаквате сериозно да бъде намалена административната тежест в България?

Подкаст