ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Анкара не обича Доган

Ахмед Доган се появи в парламентарната зала при третия вот на недоверие срещу кабинета през юли 2011 година.

Почетният лидер на ДПС Ахмед Доган винаги е бил неудобен за управляващите в Турция. Затова сега най-вероятно Анкара ще застане зад вече бившия лидер на движението Лютви Местан. Това прогнозира пред бТВ бившият заместник-външен министър Феим Чаушев.

"Доган приемаше ДПС като негова рожба, винаги се противопоставяше остро срещу външна намеса в ДПС от Турция, не се поддаваше на натиск" обясни още той. Чаушев разказа, че са били правени сериозни опити за отстраняването на Доган. Те обаче не се увенчали с успех. Според него събитията в движението не са изненада, не са станали и за една вечер.

Той обясни, че декларацията срещу Русия за сваления самолет, е била последната капка, която е преляла чашата. Според него декларацията на Местан е била не просто политически гаф, а и провокация.

"Една българска партия не може да бъде адвокат или говорител, буквално да повтори версията на едната страна в конфликта", убуден е Чаушев.

Бившият заместник министър прогнозира, че по време на днешната си пресконференция Лютви Местан ще говори с клишета и най-вече за евроатлантическите ценности. Според него, ако част от мюсюлманското население в България се радикализира, това ще е опасна тенденция и не трябва да се допуска.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст