Прокуратурата обвини Боян Расате и затвори братята-убийци от Враца

прокуратура

Днес, 13 януари 2016 г., Софийска районна прокуратура привлече като обвиняем 44-годишния Боян Станков – Расате за умишлено причинена от него на 12 януари 2016 г., около 16.30 ч., в София, средна телесна повреда (счупване в областта на десния глезен) спрямо пострадалия М.Ж.

Престъплението по чл. 129 НК е наказуемо с лишаване от свобода до шест години.

Спрямо обвиняемия е взета мярка за неотклонение „Гаранция” в размер на 1500 лв., която следва да бъде внесена в 10-дневен срок.

Днес,13 януари 2016 г., Окръжна прокуратура – Враца привлече като обвиняеми лицата Иван Дамянов (на 32 години) и Десислав Дамянов (на 36 години), двамата от Враца – за това, че на 12 януари 2016 г., във  Враца, в съизвършителство помежду си, по непредпазливост са причинили смъртта на 18-годишния Т.Й., вследствие на умишлено причинена лека телесна повреда – престъпление по чл. 124 ал.1 във вр. с чл. 20 ал.2 НК.

Двамата са задържани от прокурора до 72 часа и предстои внасяне на искане в Окръжен съд – Враца за вземане на най- тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Продължават разпитите на свидетели. Назначена е съдебно-медицинска експертиза. Иззети са записи от случилото се, направени от случайни граждани, и за съдържанието им е назначена видео-техническа експертиза.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

На 9 юни ЦИК отчете рекордно ниска избирателна активност. На какво се дължи това, според вас?

Подкаст