Veritas откри представителство в България

Зорница Сачкова мениджър "Бизнес развитие и партньорства" Veritas

От януари 2016 г. световният лидер в областта на информационния мениджмънт Veritas повери развитието и координацията на бизнеса си в България на Зорница Сачкова (мениджър "Бизнес развитие и партньорства"). Тя има 17-годишен професионален опит на ИТ пазара и ще управлява развитието на бизнеса на компанията в страната, каналите за продажба и ще бъде директната връзка между клиентите, партньорите и компанията.

Решенията на Veritas се предлагат на българския пазар от 2010 г. насам от компанията APCOM Ltd, която ще продължи да бъде единствения дистрибутор за страната, предоставяйки предпродажбени, лицензионни и търговски консултации на партньорите. Портфолиото от решения на Veritas ще даде възможност на българските компании да оптимизират работните процеси, като идентифицират, съхранят и използват полезната информация за свои бъдещи бизнес цели. В световен мащаб, 86% от най-големите компании в класацията Fortune 500 използват услугите на Veritas.

"Възнамеряваме да продължим да инвестираме и развиваме бизнеса си в България. Вярваме в потенциала на пазара и опита на професионалистите тук. Компанията ни разполага, както с висококачествени решения, които да са в полза дори и на най-сложните бизнес системи, така и с изключително компетентни партньори, които се справят дори и с най-трудните проекти", заяви Василе Аникулаесей, регионален мениджър на Veritas. В България и региона компанията ще поддържа пазара за услугите си чрез активни инвестиции в продажби и технически ресурси, както и в регионални центрове за телепродажби.

Veritas, чиято централа се намира в Маунтин Вю, Калифорния, разработва и предоставя в световен мащаб решения за архивиране и възстановяване на информация, управление на непрекъсваемостта на бизнес процесите, управление на информацията и нейното съхранение. Портфолиото на компанията е фокусирано върху съвременните нужди на бизнеса и цели да опростява  информационното управление. Продуктите на Veritas са разделени в две основни направления – решения, гарантиращи наличност на информацията и решения за анализ на информацията. Първите, осигуряват на потребителите достъпност до необходимите им данни по всяко време независимо къде се съхраняват. Това е от изключителна важност за съвременния бизнес, в който информацията е основна движеща сила и от нея зависят всички бизнес процеси – от логистиката до сигурните електронни разплащания и потребителските уеб страници. Втората категория продукти помагат на компаниите да анализират и осъзнаят информацията, която притежават, да се поучат от нея и да използват наученото за взимане на по-добри решения, осигуряващи им още по-успешен бизнес.

"ИТ решенията на Veritas отговарят на актуални и належащи бизнес нужди и днес са по-приложими от всякога. Количеството информация нараства със зашеметяваща скорост и е разпръсната по всевъзможни сървъри, облачни услуги и хипервизори по света. Растежът на непроверените данни не само увеличава разходите, но е и потенциален риск за сигурността на една компания", допълва Василе Аникулаесей.

Количеството информация в световен мащаб расте бързо, като до 2020 г. се очаква да достигне го 44 зетабайта. В резултат, управлението на данните, които компаниите и организациите събират и съхраняват, се превръща в огромно предизвикателство. През следващата година възвръщането на контрола върху бизнес данните ще бъде по-важно от всякога. Предстоящи промени в законодателството на ЕС предвиждат по-строги мерки, включително и сериозни глоби за тези, които не ги спазват. Veritas обединява сили с партньорите си, за да подкрепи компаниите и организациите в това предизвикателство.

Глобално проучване, проведено от Vanson Bourne, по поръчка на Veritas, сочи че до 2020 г. непроверените данни биха достигнали еквивалента на 891 млрд. щатски долари в разходи по съхранение и поддръжка, които биха могли да бъдат спестени. Проучването идентифицира т.нар dark data като една от основните заплахи за организациите. Под термина dark data се разбира масив от данни, чиято стойност не е определена и може да съдържа както ценна бизнес информация, така и непотребни данни, които хабят ресурси.

Според изследването на Vanson Bourne, Германия и Великобритания са най-нехайни по отношение на dark data, като съответно 66% и 59% от съхраняваните в тези страни данни попадат в тази категория. По-малки държави като Швейцария и скандинавските страни съхраняват и работят със значително по-малък обем ненужни или опасни данни.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

На 9 юни ЦИК отчете рекордно ниска избирателна активност. На какво се дължи това, според вас?

Подкаст