Трезор

На българския застрахователен пазар има нов участник – „НОВА Инс”. Дружеството беше създадено в резултат на сделката за придобиване на дружеството "ОББ – Ей Ай Джи" от "БУЛСТРАД ВИЕНА ИНШУРЪНС ГРУП". Условията  по застрахователните полици на стотиците  хиляди клиенти на "ОББ – Ей Ай Джи" (вече НОВА Инс) ще останат непроменени и занапред ще продължат да ги обслужват клоновете на ОББ в цялата страна.

 

"УниКредит" е обявена за банката с най-добро частно банкиране в Централна и Източна Европа в годишната класацията на международното финансово списание Global Finance. В България услугата се предлага от високопрофесионален екип за частно банкиране на "УниКредит Булбанк", който предоставя възможности за персонализирани инвестиционни продукти, престижни кредитни карти, финансиране и финансово планиране.

 

НАП проверява за укрити данъци 300 души, които се осигуряват на минимална работна заплата, а притежават луксозно имущество. Подборът е направен след сравняване на декларирания доход и информация, която данъчните получават от полицията и от общините за регистрирани нови скъпи коли, къщи и апартаменти. Само в последната година са заловени 2000 бедни богаташи, опитали да укрият данъци за милиони, съобщиха от НАП. Най-много нарушители има в областните градове на страната.

 

 

Индексът на потребителските цени за декември 2015 г. спрямо ноември 2015 г. е 100.0%, т.е. месечната инфлация е 0.0%. Годишната инфлация за декември 2015 г. спрямо декември 2014 г. е минус 0.4%, съобщи Националната статистика. Средногодишната инфлация за периода януари – декември 2015 г. спрямо периода януари – декември 2014 г. е минус 0.1 процента.

 

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст