Рецидивист обжалва 15-та поред присъда за грабеж

Съд Варна

Варненският апелативен съд разгледа жалбата на Мартин Ангелов срещу 5 годишна присъда на Варненския окръжен съд за грабеж, извършен при условията на опасен рецидив. Това е 15-та поред присъда за 30 годишния мъж, който е бил признат за виновен в това, че на 6 март миналата година, при опасен рецидив, в центъра на град Варна ограбил скъп мобилен телефон на млада жена, като употребил сила.

Пресслужбата на съда припомня, че през юли 2015 година, при условията на съкратено съдебно следствие първата съдебна инстанция присъди 7 години и половина «лишаване от свобода» на Ангелов и редуцира наказанието до 5 години при първоначален строг режим. Грабежът е станал два часа след полунощ, когато пострадалата жена излязла от заведение в централната част на града, за да изтегли пари от банкомат. Мартин се опитал да я заговори и дори влязъл с нея в кабината на банкомата.

След като изтеглила 20 лв и се отправила обратно към заведението, младата жена отново била заговорена от подсъдимия и от още един мъж. Двамата препречили пътя й към входа на заведението, издърпали мобилния й телефон и портмонето от ръцете й. Тя се развикала и успяла да издърпа портмонето, но била ударена от Мартин, който избягал. Бързите следствени действия довели да задържането на подсъдимия, който бил разпознат от пострадалата. Както представителят на обвинението, така и пострадалата от грабежа жена очакват от втората съдебна инстанция да потвърди наказанието като справедливо.

Подсъдимият намира, че присъдата му е завишена, не е справедлива и моли за намаляване на размера й. Варненският апелативен съд ще се произнесе с решение в 30 дневен срок. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст