Законови поправки спират нелегалната продажба на горива

Бензиностанция

Започва преглед и поправка на законите, за да бъде решен проблемът с нелегалните продажби на горива. Анализът на текстовете в нормативните актове ще се прави съвместно от НАП, Агенция „Митници“, Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, Български институт по метрология, Държавна агенция за метрологичен и технически контрол и Българска петролна и газова асоциация.

На организирана от НАП среща представители на всички контролни органи са се договорили да обединят усилията си в борбата срещу злоупотребите и незаконните практики в търговията с течни горива, които ощетяват бюджета. На срещата са били представени случаи на незаконни практики, които за някои от ведомствата не представляват проблем, но се оказват незаконни от гледна точка на друг контролен орган, съобщиха от НАП.

Експертите от приходната агенция са дали пример с продажба на горива от мобилна цистерна с монтирана електронна система с фискална памет на стационарен обект с дистанционна връзка с НАП. От фискална гледна точка в това няма нарушения, но в същото време е в противоречие с редица разпоредби в областта на планирането и проектирането, строителството и др.

Заместник-изпълнителният директор на НАП Галя Димитрова е подчертала, че е много важно всички отговорни институции да подобрят координацията помежду си, така че да се прекратят порочните практики в сектора, за да бъдат спрени загубите, които търпи бюджетът.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст