В новия брой 3 на вестник “БАНКЕРЪ” четете

банкеръ

Чисти ръце за летище София

 

Безобразията в "Летище София" продължават, нищо че предстои  процедура за концесионирането му. В последните работни дни преди Коледа изпълнителният директор на дружеството Христо Щерионов е подписал изключително съмнителен договор, с който ощетява държавното дружество с милиони левове и успоредно с това изправя до стената близо 100 човека персонал. Всичко по темата в новия брой на в. „Банкеръ“.

Политическият риск срещу финансовата стабилност

На оценка ще бъде подложена цялата финансова система на България – бюджетния й сектор, държавните и общинските предприятия, частният сектор. Оценителите ще са Международният валутен фонд и Световната банка. Какво следва, ще научите от в. „Банкеръ“.

 

Политически дъвки с обществените поръчки

 

Откакто е написан Законът за обществените поръчки – в началото на 2004-а, всяка институция може да си купува програмно време в радио или телевизия, без да провежда каквито и да било търгове и процедури, а просто така – по личното усмотрение на министрите. Десетките поправки на норматива досега не нарушиха тази порочна практика, а надеждите, че с изцяло новия закон корупционната врата ще се затвори, угаснаха. Защо, ще разберете от новия брой на в. „Банкеръ“.

 

"Виваком" – в затишие пред буря

Мнозина навярно са убедени, че най-големият български мобилен оператор "Виваком" вече има нов собственик, след като една група сайтове и вестници обявиха за такъв небезизвестния сив кардинал на царската партия Спас Русев. В действителност обаче все още няма никаква промяна сред акционерите на телекома. И едва на 27 януари ще се разбере дали такава въобще ще се случи скоро.  Каква ще бъде развръзката, ще научите от новия брой на в. „Банкеръ“.

 

Скандални артефакти от съборена  „Цитадела“

 

Камък върху камък не остана от преименуваното на „Цитадела Кепитъл Мениджмънт“ ООД  дружество инвестиционен посредник „Златен лев брокери“ ООД. Комисията за финансов надзор отне правото на кандидата за управител на „Цитадела“-та  Десислав Стефанов Тосунов да упражнява дейност като… брокер.

Дружеството беше "сринато" при странни обстоятелства преди три месеца. А сега изпод руините на „Цитадела“-та вече започват да излизат скандални артефакти.  Какви са те ще научите от в. „Банкеръ“.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст