БНБ отговори на решението на съда за заплатите

БНБ Българска народна банка сграда

БНБ излезе с официална позиция, заради решението на Върховния административен съд по дело за достъп до обществена информация за възнагражденията в Централната банка.

"Възнагражденията на Управителния съвет на БНБ и методиката за тяхното определяне са публикувани още на 30 юли 2015 г., както и в бюджета на институцията за 2016 година", уточняват от банката.

На 18 септември 2015-а БНБ публикува брутните възнаграждения на предишния управител Иван Искров, както и на неговите заместници Калин Христов и Димитър Костов за периода юли 2014 г. – юни 2015 г., допълват от пресцентъра на Централната банка.

От там допълват, че с оглед избягване на потенциални нарушения от страна на БНБ на Закона за личните данни допълнителна информация свързана с възнагражденията в БНБ ще бъде предоставена след влизане в сила на решението на ВАС.

Според бюджета й за тази година, възнагражденията на служителите в Централната банка не могат да бъдат по-ниски от възнагражденията на служители със сходни функции в други банки.

Така възнагражденията на хората, определени като "ръководен персонал" е 4342 лв. месечно, специалистите получават 1748 лв., а възнаграждението на "поддържащия персонал" е 916 лева.

През тази година възнагражденията на членовете на Управителния съвет на БНБ остават непроменени – 15 368 лв. за управителя, по 13 173 лв. за подуправителите, по 4391 лв. за другите членове на Управителния съвет.

.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

На 9 юни ЦИК отчете рекордно ниска избирателна активност. На какво се дължи това, според вас?

Подкаст