БСП избира нов лидер на 7 и 8 май

Пресконференция на БСП Михаил Миков

Конгресът на БСП ще се проведе на 7 и 8 май в зала 1 на НДК, решиха социалистите по време на днешния пленум на партията. На него трябва да бъде избран нов председател и нов Национален съвет на партията. Очаква се сегашният лидер на БСП Михаил Миков да се кандидатира отново за поста, като засега за негови опоненти се лансират имената на Корнелия Нинова и Красимир Янков.

"Някои другари избързват и заявяват намерения да бъдат номинирани за председател на БСП, аз в това няма да участвам", коментира на пресконференция Миков и допълни, че лидери не се избират, тъй като в БСП имало достатъчно лидери на мнения и идеи. 

"Уставът доста ясно регламентира как се случва това, те се предлагат и номинират след тяхна оценка. Чувам в последната седмица, че хора се самономинират, аз не бих искал да участвам в такава ситуация. Номинират социалистите и организациите, както за председател на Националния съвет, така и за членове", посочи Миков.

На днешния пленум социалистите са приеми предложението на Кирил Добрев да се въведе регламент за провеждането на кампанията на кандидатите за председател, който да гарантира сблъсък на идеи между кандидатите, както и да им осигури равен достъп до всички информационни канали, финансирани от БСП.
 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

На 9 юни ЦИК отчете рекордно ниска избирателна активност. На какво се дължи това, според вас?

Подкаст