ГЕРБ избира между петима за кандидат-президент

Парламент Цветан Цветанов

Пет са имената на кандидатите за президент, които ГЕРБ обсъжда към този момент. Това съобщи във Велико Търново заместник-председателят на партията Цветан Цветанов.

По думите му, темата е отворена за дискусия и не е изключено в процеса на работа да се появят и нови предложения. Той допълни и, че ГЕРБ много сериозно се подготвя за предстоящите президентски избори. Освен това посочи, че на този етап партията ще се въздържи да говори с конкретни имена. 

Цветанов не отговори конкретно дали кандидатите ще са от структурата на ГЕРБ и обясни, че "ценностите, които изповядва партията, са част от голямото европейско семейство и Европейската народна партия". 

"Всеки, който има необходимите качества, на първо място покрива Конституционните изисквания, може да бъде разглеждан като потенциален кандидат и мога да заявя категорично, че след като бъде избран за президент, той ще бъде президент на всички българи", коментира Цветанов.

Като пример за това той посочи сегашния президент Росен Плевнелиев, който по думите му, е показал, че е широкоскроен и може да обсъжда теми с всички партии. 

Цветанов заяви, че ГЕРБ има своята идентичност и история и е логично партията да участва самостоятелно на тези избори, но не изключи и възможността кандидатът на партията да бъде подкрепен от политически формации и неправителствени организации, които не издигат свои кандидати. 

Вчера вицепрезидентът Маргарита Попова официално обяви, че би участвала в президентската надпревара.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст