Маргарита Попова засега няма намерение да се кандидатира за президент

Парламент - евродепутатът Илияна Йотова

Засега вицепрезидентът Маргарита Попова няма намерение да се кандидатира за президент.

"Отговарям ясно и категорично – днес такива планове не ме занимават. Зад мен не стоят никакви кръгове, финансови инструктори и какво ли не още, които да подготвят кампании и да правят кампании. Това заявявам открито и отговорно пред народа и нацията, за които съм се обрекла да работя през тези пет години, и занапред, както мога и с каквото мога", заяви Попова пред БНР.

Тя подчерта, че не е поемала ангажимент към никоя политическа партия.

"Имам добри отношения с всички представители на политически партии и съм длъжна да го имам, защото институцията го задължава. Така Попова отговори на предположенията, че ДПС би я издигнало за кандидат на президентските избори. "Подобно говорене е спекулация. Освен това, то е много погрешно", заяви Маргарита Попова.

Вицепрезидентът смята, че проблемите на политическия ни елит, водят до опасни разделения в обществото.

„До насаждане на радикализации, на екстремизми, които не не дават възможност спокойно, с разум да напредваме в различни политики. На нацията днес е повече от необходимо единение, съгласие, взаимно уважение, разбиране, спокойствие, за да можем да напредваме в реформите. Ключова дума днес е стабилността в държавата. Ако ние непрекъснато провокираме разделение, насаждаме разделение и недоверие, няма да се придвижим напред. Това е моята платформа”, каза Попова.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст