Националната комисия за борба с трафика на хора работи по петгодишна стратегия

кат

Националната комисия за борба с трафика на хора (НКБТХ) започва работа по петгодишна стратегия за противодействие на трафика на хора и закрила на жертвите. За обсъждане на документа утре, 26 януари, ще се проведе национална работна среща на институциите, които участват в комисията, включително и тези на местно ниво. Събитието ще започне от 9,30 ч. в зала „Мусала“ на хотел „Хилтън“, съобщиха от правителствената информационна служба.

Изработването на документа съвпада с бъдещата стратегия на Европейската комисия за борба с трафика на хора, която трябва да бъде обявена през 2016 г. Националната работна среща ще бъде открита от вицепремиера Меглена Кунева, която е председател на НКБТХ. На форума ще присъства и европейският координатор по въпросите на трафика на хора Мирия Василиаду, която ще представи работата по изработването на европейската стратегия. В конференцията ще участват евродепутатът Мария Габриел, посланиците на Великобритания, Нидерландия, Швейцария и Норвегия – Ема Хопкинс, Том ван Оорсхот, Денис Кнобел и Гюру К. Викьор.

На събитието ще присъстват представители на неправителствения сектор и международни организации по противодействие на трафика на хора и закрила на жертвите в България.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст