АПИ с нова версия: Възможно е бетонният къс да е паднал от камион

мост гара Яна

Ден, след като от Агенция "Пътна инфраструктура" обясниха, че заради студеното време, а и заради това, че мостът над гара Яна не е ремонтиран от 1975 година парче от него е паднало върху движеща се кола, днес от агенцията излязоха с нова версия за инцидента.

В изпратено до медиите съобщение от пътната агенция съобщават, че в лабораторията на Института по пътища и мостове ще направят физикохимичен анализ за произхода на парчето, предизвикало инцидента при надлеза на път I-1 при гара Яна.

Екипи на агенцията и днес са направили оглед на съоръжението на първокласния път, за да установят точното място, от което евентуално би могло да се е откъснало бетоновото парче. Вероятно само да това място ще бъдат взети мерки за обезопасяване на надлеза, преминаващ над платната за движение на магистрала "Хемус".

Възможно е бетоновият къс да е паднал на платното от товарно превозно средство, което е преминавало по надлеза и въобще да не се е отчупило от съоръжението.

Предстоят следствени действия за причините за инцидента и извършването на физикохимичен анализ на бетоновия къс. До приключването им Агенция „Пътна инфраструктура“ ще се въздържа от допълнителни изявления по темата.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст