Янко Ваташки е осъден на 9 години затвор за изнудване

Затвор

Специализираният наказателен съд постанови осъдителна присъда от 9 години лишаване от свобода и 7000 лева глоба за изнудване на Янко Ваташки (престъпление по чл. 214 от НК). Съдът уважи изцяло и гражданския иск на пострадала от престъпната му дейност.

Специализираната прокуратура повдигна обвинение на Ваташки затова, че поискал и получил със заплахи 5000 лева от съпругата на свой познат. Дни, след като жената се върнала от гурбет в Германия, той заявил, че мъжът й му дължи въпросната сума и трябва да бъде „върната“ незабавно. Янко Ваташки лично закарал жертвата си до клон на банка, откъдето тя изтеглила и му дала поисканата сума. Служителката в банката усетила притеснението й я попитала дали иска да извика полиция. От страх жената отказала, едва по-късно подала жалба в полицията.

Специализираната прокуратура поиска за Ваташки 10 години лишаване от свобода в условията на опасен рецидив. Ако той обжалва присъдата, делото ще се гледа на втора инстанция от Апелативния специализиран наказателен съд.

Ваташки остава с мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст