Разпродават на търг базата на поредната строителна фирма в Сандански

Левове

Публична продан обяви съдия изпълнител и сложи на тезгяха на публичните продажби базата на мощната през годините строителна фирма в Сандански "Хидрострой Юг 97", собственост на местния бизнесмен Иван Руйков.

Дългове към банкова институция са в основата на продажбата, от години бизнесменът се мъчел да спаси фирмата си, теглейки и рефинансирайки банкови заеми, но изход от тежката криза, ударила почти всички строителни фирми, няма. Така завчера съдията пусна три сгради, едната от които двуетажна, с прилежащите им терени и имущество на търг, който ще се проведе в средата на февруари, а първоначалната цена, от която ще започне наддаването за имотите е 1 125 113 лева.

Хидрострой Юг работеше добре с бившия кмет на Сандански Андон Тотев, фирмата получаваше поръчки и така успяваше да съществува. Част от дейностите по канализацията в село Левуново, водопроводната мрежа в Ново Делчево, и канализационната система в Дамяница бяха поверени на Хидростой Юг, пише "Струма".

Заложените средства на трите обекта бяха за около 9 000 000 лева, част от тях за свършената от Хидрострой Юг работа. Явно обаче дълговете на бизнесмена са били повече и банката предяви претенциите си, след като няма погасяване на вноските.

Базата е била използвана като залог срещу кредитите. Това е поредният строителен предприемач, който рухна под тежестта на развихрилата се криза в строителството. Абсолютен крах претърпя и най-мощната строителна фирма в областта – “Галчев Инженеринг Груп” АД на благоевградския строителен бос Николай Галчев.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст