Джакомо Волпи оглавява УниКредит Кънсюмър Файненсинг

Джакомо Волпи главен изпълнителен директор на УниКредит Кънсюмър Файненсинг в България

От 1 март Джакомо Волпи, в момента главен финансов директор на Ukrsotsbank, ще поеме поста главен изпълнителен директор на УниКредит Кънсюмър Файненсинг в България. След успешния си мандат у нас сегашният шеф Масимо Франчезе става главен финансов директор на Yapi Kredi.

"От името на управителния съвет благодаря на Масимо за отличната работа с нас и  приветствам Джакомо в България. Пожелавам им много лични и професионални успехи", коментира Левон Хампарцумян, председател на Управителния съвет и главен изпълнителен директор на УниКредит Булбанк.

След кариера в консултантския бизнес в Boston Consulting Group Джакомо Волпи се присъединява към УниКредит преди 12 години в управлението "Стратегия, планиране и контрол" за Централна и източна Европа. През 2008 г. става директор на "Стратегия, планиране и контрол" на UniCredit Bank в Украйна. От 2010 г. е главен финансов директор на Ukrsotsbank. На тази позиция той координира дейностите по счетоводство и данъци, стратегия, планиране, контрол, управление на капитала, управление на активите и пасивите.

Масимо Франчезе изгражда професионалния си опит в групата от 1991 г., когато започва работа като рилейшъншип мениджър. Следват позиции в управленията "Организация" и "Одит", а след това в "Планиране" на групата. От 2005 г. оглавява дирекцията „Планиране“ на групата до 2007 г., когато става главен финансов директор на UniCredit Family Financing Bank в Италия. От октомври 2012 г. той е главен изпълнителен директор на УниКредит Кънсюмър Файненсинг в България.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Откъде се информирате за предстоящия вот 2 в 1 на 9 юни?

Подкаст